Lid Worden

Bij ons ben je meer dan welkom vanaf 6 jaar!

De beste plaats om eens langs te komen is ons lokaal op de Frans Reinemundlei 1 in Schoten (Koningshof).
Onder het jaar komen we daar wekelijks samen op zondagochtend van 9:15u tot 12:00u.
Er zal tijdens, of vlak na, deze uren dus zeker iemand rondlopen die u met woord en daad zal bijstaan.

Scouting Da’s Durven!

Trek je oude speelkleren aan en kom met ons meedoen!

–> We starten het jaar steeds op de 3de zaterdag van september met ‘Den Overgang’. Op deze opendeurdag kan je kennismaken met de leiding, een lekker hapje eten en drinken en genieten van de scoutssfeer. Wat er allemaal te beleven valt die dag kan je terug vinden op onze site bij ‘Den Overgang’.
–> In het begin van het jaar organiseren onze jongste takken een vriendjesdag. Bestaande leden nemen dan een vriendje mee. De ideale moment dus om eens mee te komen spelen. Voor de exacte data kijk je best in de seintoren.
–> Je kan ook zonder problemen 2 maal komen proberen doorheen het ganse jaar.

Onze groep

Hieronder vindt u heel wat informatie over de werking van onze groep.
Neem ze even rustig door en als u daarna nog vragen hebt stuur dan gerust een mailtje naar groepsleiding@de14.be.​

Takken
Akabe: 6 jaar – 21 jaar
Kapoenen: 1e – 2e leerjaar
Kabouters/Welpen: 3e leerjaar – 5e leerjaar
Jonggidsen/Jongverkenners: 6e leerjaar – 2e middelbaar
Gidsen/Verkenners: 3e middelbaar – 5e middelbaar
Voorstam: 6e middelbaar

Waar – Wat – Wanneer
We komen zondagochtend van 9.15u tot 12u samen aan het lokaal op de Frans Reinemundlei 1 in Schoten.
Elke week heeft de leiding dan een spetterende activiteit in elkaar gestoken.

Soms kan het zijn dat de leiding iets speciaal in petto heeft waarvoor er verzameld moet worden op een andere locatie, de vergadering iets langer zal duren of uw kind iets speciaal moet meebrengen. Al deze details met betrekking tot de vergaderingen/activiteiten zijn steeds terug te vinden in onze seintoren. De seintoren wordt in het begin van het semester op de site geupload. Mochten er dan toch nog last minute wijzigingen zijn zal de leiding u verwittigen via e-mail.

Weekend en Kamp
Twee maal in het jaar gaan we per tak op ledenweekend. Eén weekend in het eerste semester en het andere weekend in het tweede semester. Op het einde van het scoutsjaar sluiten we af met een kamp. Dit valt elk jaar opnieuw op het einde van juli.
Op 31 juli komen alle takken terug van hun kamp. We vragen dan ook om met deze data rekening te houden bij het boeken van uw vakanties.

Kampdata:
Akabe: 7dagen (± 24 – 31 juli)
Kapoenen: 7dagen (± 24 – 31 juli)
Kabouters/Welpen: 10 dagen (± 21 – 31 juli)
Jonggidsen/Jongverkenners: 14 dagen (± 17 – 31 juli)
Gidsen/Verkenners: ±20 dagen (afhankelijk van de vliegtickets)
Voorstam: 14 dagen (afhankelijk van toegangsexamen geneeskunde)

Uniform
Binnen onze scouts maken we nog gebruik van het oude scoutsuniform (met uitzondering van een groene, korte broek). Dit wil zeggen dat de jongens een bruine of groene (nieuwe) broek dragen en de meisjes een beige scoutskleedje. Per leeftijd zijn er kleine verschillen in uniform. Om te weten wat uw zoon of dochter nodig heeft van uniform kijkt u best bij uniform onder het tablad van zijn/haar tak. Belangrijk om te weten is dat dit oude uniform NIET volledig verkrijgbaar is bij de Hopper scoutsshop. U kunt hiervoor terecht bij De Kampeerder in Antwerpen.

Lidgeld
Voor een volledig scoutsjaar betaalt u 65 euro. Hiervan wordt 32,5 euro doorgestort naar Scouts en Gidsen Vlaanderen zodat uw kind verzekerd is. De overige 32,5 euro werkingsgeld wordt gebruikt om materialen aan te kopen doorheen het jaar.
Indien u moeilijkheden ondervindt bij het betalen van dit bedrag kan u steeds contact opnemen met de groepsleiding via groepsleiding@de14.be. Eén van de belangrijkste doelstellingen van scouting is dat het voor iedereen toegankelijk wil zijn. Het lidgeld en andere kosten zouden geen reden mogen zijn om niet te kunnen deelnemen. Wij willen dan ook graag samen met u discreet naar een gepaste oplossing zoeken.

Inschrijven

Inschrijven kan u via onderstaand formulier (kopier de link). U schrijft dan rechtstreeks in bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Nadien zal ledenbeheer uw inschrijving goedkeuren en contact met u opnemen.

https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=A2314G

DRUK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Problemen met het formulier weer te geven?
Probeer deze link of mail naar ledenbeheer@de14.be

Uw inschrijving is pas volledig nadat u het lidgeld van 65 euro heeft gestort
Om te weten tot welke Tak uw kind behoort kijkt u bovenaan deze pagina bij Takken.
Zolang deze storting niet is uitgevoerd kunnen wij uw kind niet verzekeren.

Let op dat u bij het invullen van onderstaande gegevens een e-mail adres doorgeeft waarop we u gemakkelijk en regelmatig kunnen bereiken. Indien beide ouders graag op de hoogte worden gehouden kan u een tweede (secundair) e-mail adres en GSM nummer doorgeven door een mailtje te sturen naar ledenbeheer@de14.be.
Vermeld duidelijk dat het gaat om een extra mailadres en/of GSM nummer, de volledige naam van uw kind en bij welke tak hij/zij zit. Deze gegevens worden dan in een extra bestand bewaard en toegevoegd aan onze mailinglijst.

Hopelijk tot binnekort!

Een stevige linker,
De leiding van De14